Για μένα

Η φωτογραφία μου
ΚΡΑΝΙΔΙ, ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, Greece
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς Θεατρικής Ομάδας, διατηρώντας τα παλιά αρχικά της. Εμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη του Νομού Αργολίδας και της επαρχίας Ερμιονίδας, τον Απρίλιο του 2009. Στόχος μας είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, η ανάδειξη του ερασιτεχνικού θεάτρου και γενικότερα η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία Θεατρικού Εργαστηρίου για τα μέλη μας, με αντικείμενα: 1) τη φωνητική καλλιέργεια – αγωγή λόγου – ορθοφωνία και 2) τη δημιουργική γραφή. Ακόμη θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα θεατρικό εργαστήριο για παιδιά, που αφενός θα τα βοηθήσει να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και αφετέρου θα αποτελέσει το φυτώριο της συνέχειας και της εξέλιξης της ομάδας μας. Διαχείρηση ιστοσελίδας: Δημήτρης Σίδερης, Βίκυ Παπάζογλου.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», 21 Aυγούστου – 20 Σεπτεμβρίου 2015


ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΚΑΙ ΤHN TONΩΣH TΟY ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δέκα γυναικείοι μονόλογοι με Δέκα κορυφαίες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες
& μια συναυλία με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, την Έλλη Πασπαλά και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο τραγούδι

Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας, Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”
Στο Καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα έγινε σήμερα η παρουσίαση του προγράμματος του 2ουΦεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», μιας νέας πολιτιστικής διοργάνωσης στο χώρο του Θεάτρου, που θα διεξαχθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του μεγάλου θεατρικού δασκάλου, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, συμβάλλοντας στην προώθηση του θεάτρου στην όμορφη Ερμιονίδα, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, με δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.


                                   


 Το Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Αθήνας και αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων που πλέον των άλλων παρέχει εξαιρετική προβολή στον τόπο.

Το πρόγραμμα της 2ης διοργάνωσης που και φέτος επιμελήθηκε και παρουσίασε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι εξίσου ενδιαφέρον και πλούσιο, αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους, με δέκα διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού Θεάτρου:


Λένα Παπαληγούρα, Kατερίνα Διδασκάλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου, Άννα Βαγενά.


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργουσόπουλος στην παρουσίασή του, “Οι 10 μονόλογοι του φετινού μας φεστιβάλ είναι γυναικείες κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής κοινωνικής τρικυμίας. Σκοπός των “Ερμηνειών στην Ερμιονίδα” είναι να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη”.


Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο “Έρωτα Εσύ…”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αργολίδας και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο τ. Υπουργός ΠΕΚΑ και τ. Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής (και με την ιδιότητα του Συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ), η Μεγάλη Χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ και η διακεκριμένη πιανίστα, κυρία Ντόρα Μπακοπούλου. Το καλωσόρισμα και την εισαγωγή έκανε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Ι. Σίδερης.


Το παρών έδωσαν, από τις πρωταγωνίστριες, η Άννα Βαγενά, η Πέμη Ζούνη, η Αγλαϊα Παππά, η Ελίνα Ρίζου, η Μίνα Χειμώνα, η Τατού Δέδε και οι σκηνοθέτες Γιώργος Οικονόμου και Κωνσταντίνος Χατζής.

Την εκδήλωση έκλεισε η Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο του ΙΑΝΟΥ, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους, ως πρόγευση της εναρκτήριας συναυλίας της, ένα από τα αγαπημένα της μουσικά κομμάτια, «Ο Κύριος Νόλλ», του Μάνου Χατζιδάκι.



                            

 Χώρος Διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, ένας ιδιαίτερα φιλόξενος και φιλότεχνος χώρος (στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης), που από παλιά αποθήκη της ΦΑΓΕ διαμορφώθηκε σε θέατρο–πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, έκτασης τριών στρεμμάτων, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Χορηγός Προβολής -για 2η χρονιά- είναι ο ΙΑΝΟΣ Αλυσίδα Πολιτισμού.

  
                                                  
 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου