Για μένα

Η φωτογραφία μου
ΚΡΑΝΙΔΙ, ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, Greece
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς Θεατρικής Ομάδας, διατηρώντας τα παλιά αρχικά της. Εμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη του Νομού Αργολίδας και της επαρχίας Ερμιονίδας, τον Απρίλιο του 2009. Στόχος μας είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, η ανάδειξη του ερασιτεχνικού θεάτρου και γενικότερα η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία Θεατρικού Εργαστηρίου για τα μέλη μας, με αντικείμενα: 1) τη φωνητική καλλιέργεια – αγωγή λόγου – ορθοφωνία και 2) τη δημιουργική γραφή. Ακόμη θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα θεατρικό εργαστήριο για παιδιά, που αφενός θα τα βοηθήσει να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και αφετέρου θα αποτελέσει το φυτώριο της συνέχειας και της εξέλιξης της ομάδας μας. Διαχείρηση ιστοσελίδας: Δημήτρης Σίδερης, Βίκυ Παπάζογλου.

Σύντομο ιστορικό του Θ.Ο.Ε.

Η Θεατρική Ομάδα Ερμιονίδας, γνωστή και ως Θ.Ο.Ε, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ερασιτεχνών δημιουργήθηκε το 1985 και λειτούργησε καλλιτεχνικά μέχρι το 1992. Την πρώτη σύντομή αυτή σχετικά περίοδο η παρουσία της υπήρξε έντονη και δυναμική.

Πρωταγωνίστησε στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Ερμιονίδας και του
Νομού Αργολίδας και παρουσίασε ένα αξιόλογο και πολύμορφο έργο.
Ανέβασε τα έργα : Δον Καμίλο του Σ. Πατατζή, Βρυκόλακες του Ερ. Ίψεν, Κουραμπιέδες του Γ.Χασάπογλου, Πανοραμική θέα μιας νυχτερινής εργασίας του Μ.Πόντικα, ο Γάμος και η αρκούδα του Α. Τσέχωφ, Ένα ηλιόλουστο πρωινό των αδελφών Κιντερό και ο Αντρειωμένος των Ρ.Μίντλμας και Χ. Χωλς.
Τα έργα αυτά εκτός από το Κρανίδι και τα γύρω Δημοτικά Διαμερίσματα, τα
μέλη της Θ.Ο.Ε., τα παρουσίασαν στο Ναύπλιο, στο Άργος και αλλού
Μετά από δημιουργική, όπως αποδείχτηκε, σιωπή δεκαεφτά ετών, η Θεατρική
Ομάδα Ερμιονίδας, μετεξελίχτηκε σε Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας.
ΟΘεατρικόςΌμιλοςΕρμιονίδας, είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς Θεατρικής Ομάδας, διατηρώντας τα παλιά αρχικά της.
Εμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη του Νομού Αργολίδας και της επαρχίας
Ερμιονίδας,τον Απρίλιο του 2009, με την παράσταση των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, «Μιας πεντάρας νειάτα», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία αποσπώντας τα εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού που την είδε και το οποίο ξαφνιάστηκε με την άρτια από κάθε άποψη παρουσίαση της παράστασης.
Εκτός από την παράσταση αυτή πραγματοποίησε δύο μουσικές βραδιές στο
ξενοδοχείο ΚΟΣΜΟΣ, η πρώτη με το Βασίλη Λέκκα και η δεύτερη με τη Νένα
Βενετσιάνου.Επίσης στο προαύλιο του Λυκείου Κρανιδίου πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με το ντόπιο λαϊκό καλλιτέχνη Γιώργο Μπία.
Τον Ιούνιο του 2010, παρουσίασε τα τρία έργα που είχε προγραμματίσει :
1.Δάφνες και Πικροδάφνες,Δημήτρη Κεχαϊδη – Ελένης Χαβιαρά
2.Μπαμπάδες με ρούμι,Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου
3.Ματωμένος Γάμος,Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Ο Ματωμένος Γάμος παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης,με ζωντανή ορχήστρα εννέα οργάνων και μικρό σχήμα χορωδών, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, όπου και αν παρουσιάστηκε. Στην παράσταση της 9ης Αυγούστου 2010, στο κτίριο Μίληση στο Πορτοχέλι, συμμετείχε φιλικά και ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, συνεργάτης επί πολλά χρόνια του Μάνου Χατζιδάκη.
Σήμερα στο Θεατρικό Ομιλο Ερμιονίδας συμμετέχουν τα περισσότερα από τα παλιά μέλη, και πολλά νέα, που αποφάσισαν την επαναδραστηριοποίησή του, θέλοντας αφενός να καλύψουν το υπαρκτό κενό στον τομέα του θεάτρου και αφετέρου να δώσουν τη συνέχεια που αξίζει, στο νεανικό όνειρο που δημιούργησε τη Θ.Ο.Ε.
Στόχος μας είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, η ανάδειξη του ερασιτεχνικού θεάτρου και γενικότερα η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία Θεατρικού Εργαστηρίου για τα μέλη μας, με αντικείμενα: 1) τη φωνητική καλλιέργεια – αγωγή λόγου – ορθοφωνία και2)τη δημιουργική γραφή.
Ακόμη θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα θεατρικό εργαστήριο για παιδιά, που αφενός θα τα βοηθήσει να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και αφετέρου θα αποτελέσει το φυτώριο της συνέχειας και της εξέλιξης της ομάδας μας.