Για μένα

Η φωτογραφία μου
ΚΡΑΝΙΔΙ, ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, Greece
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς Θεατρικής Ομάδας, διατηρώντας τα παλιά αρχικά της. Εμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη του Νομού Αργολίδας και της επαρχίας Ερμιονίδας, τον Απρίλιο του 2009. Στόχος μας είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, η ανάδειξη του ερασιτεχνικού θεάτρου και γενικότερα η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία Θεατρικού Εργαστηρίου για τα μέλη μας, με αντικείμενα: 1) τη φωνητική καλλιέργεια – αγωγή λόγου – ορθοφωνία και 2) τη δημιουργική γραφή. Ακόμη θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα θεατρικό εργαστήριο για παιδιά, που αφενός θα τα βοηθήσει να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και αφετέρου θα αποτελέσει το φυτώριο της συνέχειας και της εξέλιξης της ομάδας μας. Διαχείρηση ιστοσελίδας: Δημήτρης Σίδερης, Βίκυ Παπάζογλου.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

"Δον Καμίλλο" του Σωτήρη Πατατζή

 
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Σωτήρη Πατατζή "Δον Καμίλλο" στον Πολυχώρο ARTiki - "Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ".

Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Μαΐου 2015, ώρα 21.οο.
Παραστάσεις: 3/5, 4/5, 6/5, 9/5, 10/5, 11/5
Ώρα: 21.οο
Τιμή Εισ: 7,οο€
Κρατήσεις: 698 698 2224

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σίδερης
Μουσική Επιμέλεια: Τάκης Μανιάτης
Σκηνικά: Γρηγόρης Καμπούρης
...
Διανομή:
Δον Καμίλλο: Δήμητρης Σίδερης
Πεπόνε: Αντώνης Νικολόπουλος
Καρδινάλλιος: Patrizio Nese
Φλουράτος: Γιώργος Πέλλας
Μάριο: Γιώργος Δημαράκης
Νικολέτος: Δημήτρης Στρίγκος
Φωνή Χριστού: Στέλιος Καψαλάκης
Τζούλια: Δήμητρα Γιουργα
Ασπασία: Κική Αυλωνίτου - Πέλλα
Κυρία: Βίκυ Παπάζογλου

Υπόθεση:
Ιταλία: Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Φλουράτος, του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι' άλλη μία τετραετία το Δημαρχιακό θώκο με αντίπαλο του τον - αριστερών πεποιθήσεων - υποψήφιο Δήμαρχο, Πεπόνε. Κινδυνεύοντας οι χριστιανοδημοκράτες να χάσουν τις εκλογές, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά κόλπα. Συμπαρασύρουν με το μέρος τους και τον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της εκκλησίας, ώστε να συμβάλλει στη νίκη τους, επισείοντας τον κίνδυνο της από βορράν εισβολής. Τα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις, εναλλάσσονται τόσο ραγδαία και απρόβλεπτα, που για πρώτη φορά, Δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εχθροτήτων και αντιπαλοτήτων, είναι να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο γιο του Πεπόνε και στην ανιψιά του Δον Καμίλο. Και ότι δεν καταφέρνει να κάνει η πολιτική και κομματική αντιπαλότητα, το πετυχαίνει ο έρωτας των δύο παιδιών.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1958 στο θέατρο "Άλφα" από το θίασο του Μίμη Φωτόπουλου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία όπου κι αν ξαναπαίχτηκε. Πρόκειται για σάτιρα του πολιτικού φανατισμού που παραμένει πάντα επίκαιρος στη σύγχρονη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου